Jogging cu Securitatea

Cartea ” Jogging cu Securitatea ” a fost scrisa de scriiitoarea gemana Herma Kennel , care aflat de Radu Filipescu si rezistenta sa impotriva regimului comunist, locuind in Romania, intre 1979 si 1983. Herma Kennel  a venit in Romania impreuna cu Christian Salmen , prieten a lui Radu Filipescu , vorbitor de germana si romana, in primavara anului 1990 pentru a se documenta pentru carte. A vorbit indelung cu Radu Filipescu , cu parintii ,  doctorul Zorel Filipescu si mama Carmelita Filipescu, cu prieteni , cunoscuti. FileList Convert a pdf file!

In continuare Herm Kenel amai revenit in Romania,  s-a documetat intens si a lucrat la carte cu  timp de 4 ani. A fost mereu sustinuta de sotul ei, Gerhard Kopernic , care este presedinte al asociatiei de prietenie romano – germane Berlin  .  Cartea a aparut la prestigioasa editura Herder , din Germania , in limba germana in anul 1996 cu titlul ales de editura:  ” Es gibt Dinge, die muß man einfach tun” –   Exista lucruri care trebuie facute.

Cartea a fost tradusa ulterior in limba romana de doamna Nora Iuga si a aparut la editura Universal Dalsi in anul 1998 , cu o prefata secrisa de Ana Blansiana si o coperta facuta de Dan Perjovski .

Dupa epuizarea editiei Universal Dalsi cartea a fost republicata de Editura Polirom in anul 2009 .Jogging cu Securitatea editura Dalsi Radu Filipescu

 

 

Linkuri : radu-filipescu-jogging-cu-securitatea---herma-kennel-polirom

Editura Polirom – Jogging cu Securitatea

L’univers despinian –  »Jogging cu Securitatea »

Jogging cu Securitatea intr-o mica librarie – Wolfgang TemplinTraducere de Mady-Mathilde Kofler

 

DEUTSCH-RUMÄNISCHE GESELLSCHAFT e.V. BERLIN (Societatea Germano-Româna Berlin)